خورش ریواس یکی از مشهورترین انواع خورشت های بهاری، ترش و خوشمزه است که با ساقه ترش ریواس تهیه می شود.ریواس از جمله سبزی های کوهی مخصوص فصل بهار است که به صورت طبیعی رشد می کند و به آبیاری نیاز ندارد. ریواس ساقهای ترش و آبدار و پرخاصیت دارد.
مواد لازم:
- گوشت: 250 گرم
- ریواس: 300 گرم
- سبزی (نعنا و جعفری خرد شده: 200 گرم (150 گرم جعفری، 50 گرم نعنا)
- پیاز: 1 عدد
- کره : 20 گرم
- آبغوره: به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
دستور پخت:
ابتدا پیازها را پوست کنده، بعد از شستن ریز خرد کنید. سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و رو شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. پس از آن، پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
گوشت را بشویید و به صورت قیمه ای خرد کنید، سپس به پیاز داغ اضافه کرده، همراه با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. حالا 2 تا 3 لیوان آب جوش به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید، در ظرف را بگذارید و تا پخت کامل گوشت روی حرارت متوسط اجاق گاز صبر کنید.
ریواس ها را بشویید و پوست نازک روی ساقه های ریواس را جدا کنید و به تکه های مساوی خرد کنید. نعنا و جعفری تازه را نیز پاک کرده، بعد از شستن، ریز خرد کنید.
حالا در یک تابه کوچک، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس نعنا و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید.
بعد از آنکه گوشت پخت، ابتدا نعنا و جعفری سرخ شده را اضافه کنید و 10 دقیقه حرارت دهید. بعد از آن ریواس را همراه نمک و فلفل اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر حرارت دهید.
نکات مهم:
-
زمان جوشیدن خورش بعد از اضافه کردن ریواس نباید زیاد باشد زیرا ریواس به سرعت له می شود.
-
با توجه به اینکه ریواس طعم ترشی دارد، اگر خورش را با همین میزان ترشی دوست دارید، لازم نیست شکر اضافه کنید.
-
مقدار نعنا نباید خیلی زیاد باشد زیرا باعث تلخ شدن خورش می شود.
آشپزباشی
ریواس ,دهید ,خرد ,گوشت ,نعنا ,خورش ,بعد از ,دهید تا ,و جعفری ,کنید و ,اضافه کنیدمنبع
طرز تهیه قورمه سبزی
طرز تهیه فسنجان
طرز تهیه خورش بادمجان
طرز تهیه خورش قیمه
طرز تهیه خورش آلو
طرز تهیه قلیه ماهی
طرز تهیه خورش بامیه